- מדרסים-

אדם ממוצע צועד כ- 4,500-10,000 צעדים ביום. למרות זאת, אין מייחסים לכף הרגל את החשיבות הראויה לה, אלא לאחר הופעת כאבים בכף הרגל.

במשך הזמן תנועה לקויה עלולה להוביל לפגיעות ולפציעות רבות כגון: דלקות גידים בכף הרגל בכלל והקרסול בפרט, כאבים בעקב, כאבים בברך, בירך ואפילו בעמוד שדרה.

מדרסים מתאמים בין הנעל אותה אנו נועלים לבין כף הרגל מה שהופך את הנעל למותאת אישית. מדרסים מותאמים באופן מדויק למבנה כף הרגל בהתאם לבדיקה והערכה מקצועית . מדרסים מתחלקים לסוגים שונים, עשויים מחומרים שונים ומגוונים, שימוש שונה, בעלי אורך חיים שונה, תכונות שונות, תועלות ואיכויות שונות.

בזמן האבחון ישנם פרמטרים רבים שאנחנו לוקחים בחשבון  המשפיעים על התאמת ובחירת  סוג המדרס כדי להתאים לכף הרגל שלנו: משקל הגוף, מבנה הרגל, רמת גמישותה, אופי העיסוק, העומסים להם אנו נתונים בחיי היומיום, מחלות רקע ועוד. לכן מדרסים צריכים תמיד להיעשות בהתאמה אישית וספציפית לכל אדם וכמובן על פי צרכי  כדי להשיג תוצאות הכי טובות

מי צריך  מדרסים?

כמעט כולם, הסיבה העיקרית כי אנחנו הולכים על משטח  קשיח ואחיד כל הזמן בחיים המודרניים, דבר שמגביל התפתחות הקשת ומבנה כף הרגל , לכן מומלץ ל ילדים, צעירים ומבוגרים, ספורטאים מקצוענים וחובבנים, אנשים בריאים השואפים לאיכות חיים טובה יותר, ויש כאלה הזקוקים למדרסים בשל בעיה רפואית או בעקבות פציעה.
לצערי , רוב האנשים מגיעים לעשות מדרסים רק כאשר  מתחילים לסבול מכאבים הוא הגבלה בתפקוד .לכן צריך להתחיל להשתמש במדרסים כמניעה לפי שהופך לחלק מתוכנית טיפול .

למה אנחנו זקוקים למדרסים?

לכל אחד מאתנו מבנה כף רגל ייחודי שאינו זהה לאף כף רגל אחרת., כך אין כפות רגליים זהות. בחיים המודרניים אנחנו הולכים על משטח קשיח ואחיד, זה אומר שיוצר אזורי לחץ אחיד ועומסים על אזורים באופן אחיד, ויצור הנעליים נעשה כמוצר מדף , מה שהופך את הנעל ומותאמת אישית הוא המדרס.

אם כן, אנו זקוקים למדרסים בכדי לתאם בין המבנה הייחודי של כף רגלינו לבין הנעליים, ובכך לתת תמיכה לקשת כף הרגל פיזור עומסים ,יציבה והקלה בכבים ושיפור תבנית הליכה.

למדרסים השפעה רבה על כל חלקי גופינו. למשל, כאשר יש לנו כאבי ברכיים, קרסוליים, ירכיים וגב, המדרס ישפיע באופן ישיר על כל המפרקים בשרשרת האנטומית.

מה עושה  המדרס?

  • פיזור עומסים :

למדרס מותאם אישית יכולת פיזור עומסים לכל מבנה כף הרגל

  • תמיכה בכך הרגל:

למדרס יכולת תמיכה בקשת האורכית והרוחבית דבר שמביא לתמיכה לכף הרגל.

  • שיפור היציבה:

תמיכה של כף הרגל עוזר ומביא לשיפור היציבה בשרשרת האנטומית .

הורדת לחץ מפצעים קשיי ריפוי (סוכרת)

חלק מחולי הסוכרת סובלים מ"כף רגל סוכרתית" – חוסר תחושה חלקי או מלא (נוירופטיה) בכף הרגל או שזרימת הדם לכפות הרגליים ולאצבעות אינה תקינה. אי תחושה הוא דבר העלול להוביל לסיבוכים. יש להימנע ממצבים בהם נוצרים פצעים העלולים להוביל לקטיעות. במצב כזה חובה לעשות מדרס. המדרס מוריד לחץ באופן משמעותי מאותו אזור, דבר היכול להציל מקטיעה.

בלימת זעזועים

בעת הליכה או ריצה כדאי שתהיה בלימת זעזועים על מנת להפחית את הזעזועים ממפרקי הגוף. הנעליים והמדרסים עוזרים בבלימה זו על ידי חומרים ייחודיים המשככים את הזעזוע ומגבירים את הבלימה. בכך נמנע או נדחה בעיות וכאבים שיצוצו בעתיד, כמו שחיקה של סחוס, כאבי גב, ברכיים וכדומה.

כדי לקבל תמונה מדויקת ומקצועית לגבי הלחצים בכפות הרגליים, יש לנו גם את בדיקת פילוג הלחצים

איך מתאימים מדרסים?

תהליך התאמת המדרסים מורכב מכמה שלבים, בשלב הראשון סדיקה והערכה ע"י פיזיותרפיסט מומחה  בבדיקה וניתוח הליכה לצורך אבחון ראשוני, בדיקת פילוג לחצים , קבלת כל הפרמטרים  גיל משקל, עבוד, מבנה כף רגל, גמישות של כף הרגל ועוד..,

סוגי מדרסים?

בקליניקה שלנו מתאימים את סוג המדרס בהתאם לאבחנה, למבנה הביומכאני של הרגליים ולפתולוגיה או הליקוי הקיימים. ריכזנו עבורכם מידע עבור מדרסים נפוצים..

להלן רשימה והסבר על סוגי המדרסים

באיזה פתולוגיות מתאים מתרסים ?

ישנם הרבה פתולוגיות  שהשימוש במדרסים יעיל וחשב כחלק מתהליך הטיפול ומניעה,  אם אתם סובלים מאחת מהבעיות הבאות אז קראו בקפידה.

 ריכזנו עבורכם מידע עבור פתולוגיות נפוצות

אבו מוך יוסף -פיזיותרפיסט מומחה BPT,MLD,HT 

אנחנו כאן בשבילך !!!
דילוג לתוכן